Hamis mézes
HAMIS MÉZES
Hozzávalók:
1 bögre cukor
1 bögre víz
1 bögre tej + 1 bögre cukor
3 db tojássárgája
3 evőkanál olvasztott zsír
1 tasak szalakáli
Őrölt szegfűszeg, fahéj, ízlés szerint
Liszt, amennyit felvesz (kb. 1 kg).
Elkészítés:
1 bögre cukrot megolvasztunk, kissé megpirítjuk. Felöntjük 1 bögre vízzel, és simára keverjük. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, akkor hozzáadjuk a másik bögre cukrot és a többi hozzávalót is. Robotgép segítségével nokedli sűrűségűre keverjük. Hűtőbe tesszük.
Másnap félujjnyi vastagra nyújtjuk, különböző formákra kiszaggatjuk. 170-180 fokos sütőben megsütjük.
A tojások fehérjét porcukorral jól elkeverjük, és még melegen díszítjük a sütit.
Színezés: Vegyünk ki külön a cukros fehérjéből egy-egy tálkányit, és különböző ételszínezékekkel színezhetjük. Díszítése cukorkák.
Nagyon szapora, és ízre megegyezik az eredetivel!
A receptet, fotót küldte: Heringné Kabdebó Klára, Pécs.
Vissza
|