Strucc tojás
STRUCC TOJÁS
Hozzávalók:
Fél kg hús (A legjobb, ha vegyesen tesszük a húst: fele sovány marha, vagy borjúhús, fele kövérkés sertéshús legyen.)
3 szelet fehér kenyér
1 db tojás
3-4 gerezd fokhagyma
1 db kisebb burgonya
Só, bors, pirospaprika.
Továbbá:
Főtt tojások
Zsemlemorzsa
Zsiradék a sütéshez.
Elkészítés:
A kenyeret langyos vízben megáztatjuk, utána kicsavarjuk. A húst egyszer ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást az apróra reszelt burgonyát, sót, borsot, kevés pirospaprikát, a megáztatott kenyeret, fokhagymát és még egyszer ledaráljuk. Amikor minden együtt van, fakanállal, vagy kézzel alaposan meggyúrjuk: Legalább fél órát pihenni hagyjuk.
Ezután keményre főtt tojást veszünk, és ügyesen bevonjuk a fasirt masszával, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Amikor beletettük a forró (nem füstölgő) olajba, az edényt fedővel lefedjük, a lángot mérsékeljük, és addig sütjük, míg az aljuk szépen megpirul. Akkor alányúlva,(nem beleszúrva) megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább, amíg a másik fele is szépen megpirul.
Amikor kihűltek négybe vágjuk, de nem vágjuk el egészen, hogy ne essenek szét. Különböző zöldségekkel díszítjük.
Kitűnő előétel, személyenként egy db megfelel.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|
Nagyon mutatós vendéglátói recept!! Én már többször elkészitettem, és nagyon szeretem ahogy mutat a zöldségekel!!! Köszönöm az ötletet!