Diós torta 2.
DIÓS TORTA 2.
Hozzávalók:
Tészta:
8 db tojás
8 evőkanál kristálycukor
8 evőkanál őrölt dió
4 evőkanál rétesliszt
1 csomag sütőpor.
Krém:
Fél liter tej
1 csomag vaníliás krémpor
2 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
15 dkg őrölt dió
20 dkg vaj.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból 2 db diós piskóta-tortalapot sütünk. (Folyamata, mint a piskóta készítésé).
Krém:
Fél liter tejben megfőzzük a vaníliás krémport, a 2 evőkanál lisztet, 6 evőkanál cukrot és kb. 15 dkg őrölt diót, amelyet előzőleg megpirítottunk. Amikor kihűlt, házzákevejük a vajat, és ha még kell, kevés cukrot adunk hozzá, ízlés szerint.
A tortalapokat kettőbe vágjuk, és megkenjük a krémmel, melyből az 1/4-ét félre tettük a díszítéshez.
Mikor összeraktuk a tortát, az oldalát körbekenjük krémmel, majd megfogjuk a tortát, és a krémes oldalát őrölt dióban forgassuk meg, melyet előzőleg odakészítettünk egy lapos tányérra. Ezután a tetejét is megkenjük vékonyan krémmel, és tetszés szerint díszítjük.
A receptet, fotót küldte: Laczkó Erzsébet, Perbete, Komárom.
Vissza
|