Tepertős csiga, sonkás-sajtos csiga
TEPERTŐS CSIGA, SONKÁS-SAJTOS CSIGA
Hozzávalók:
Tészta:
0,5 kg finomliszt
1 csomag élesztőpor
1 lapos evőkanál só
Fél evőkanál kristálycukor
Fél dl étolaj
1 db tojás
2,5 dl tej.
Továbbá:
Kb. 10 dkg Medve sajtkrém
10 dkg felvágott (olasz, gépsonka, ami van otthon)
10 dkg tepertőkrém
Kb. 15 dkg füstölt sajt
1 db tojás a kenéshez
Vaj a muffin-forma (12 db-os) kikenéséhez.
Elkészítés:
A tészta száraz és nedves hozzávalóit külön – külön összekevertem, majd egybeöntve - összedagasztottam. Szükség esetén kevés vizet lehet hozzáadni. Jó duplájára megkelesztettem.
Míg kelt a tészta a sajtot lereszeltem (keveset félre tettem a szóráshoz), a sonkát vékony csíkokra vágtam.
A tésztát kinyújtottam téglalapra, megkentem az egyik felét a tepertőkrémmel. A másik felére sajtkrémet kenetem, megszórtam a felvágott csíkokkal, majd hajszálvékonyra szeletelt sajttal beborítottam a sonkás részt. Végül felvágtam 12 csíkra, és a kivajazott muffin formákba ültettem a tekercseket. Hagytam még kelni 5 percig, majd a kissé felvert tojással megkentem a tetejüket. Végül megszórtam a félretett reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 200 C fokon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Vissza
|