TORTÁk : Joghurtos áfonyatorta |
Joghurtos áfonyatorta
JOGHURTOS ÁFONYATORTA
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojásos kerek piskóta tortát sütünk, és 3 részre vágjuk.
Krém:
5 dl tejszín (Hulala)
10 dkg porcukor
20 dkg áfonya (fagyasztott)
2 dl natúr joghurt
1 dl olvasztott zselatin (1 dl víz, 2 teáskanál zselatin)
Díszítéshez:
2 dl tejszín (Hulala)
1 dkg porcukor
1 csipet habfixáló por
Áfonyalekvár (vagy áfonyaöntet kevés zselatinnal bekötve)
Elkészítés:
5 dl tejszínt felverünk habnak, majd hozzáadunk 10 dkg porcukrot. Kiolvasztunk, és leturmixolunk 20 dkg fagyasztott áfonyát, amit a felvert tejszínhabba keverünk. Hozzáadjuk a joghurtot, és az olvasztott zselatint is, jól elkeverjük. Ezzel a krémmel megtöltjük a 3 részre vágott piskótát, és hűtőbe tesszük, hogy a krém megkössön. (kb. 1 óra).
Díszítés:
2 dl tejszínt habbá verünk 1 dkg porcukorral, és egy csipet habfixáló porral. Színezzük áfonyalekvárral (vagy az áfonyaöntetettel, amit előzőleg kevés olvasztott zselatinnal elkevertünk). Bevonjuk a tortát, és ízlés szerint díszítjük.
A receptet, fotót küldte: Kabdebó Klára, Pécs.
Vissza
|