Bolognai makaróni - szójával
BOLOGNAI MAKARÓNI -SZÓJÁVAL
Hozzávalók:
30 dkg darált hús (sertés vagy lehet más fajta is pld. Pulyka)
15 dkg szója granulátum
1 tasak (Knorr) Bolognai spagetti alap + 3dl víz
1 fej vöröshagyma
5-6 gerezd zúzott fokhagyma
40 dkg makaróni tészta
Vegeta ételízesítő, só,
1 kis doboz paradicsom konzerv+ 3 dl víz, vagy 3 dl paradicsom lé
Étolaj
15- 20 dkg reszelt trappista sajt
Fűszerezhetjük: 1 kis kávés kanál bazsalikommal, és 1 kis kávés kanál oreganoval.
Elkészítés:
A szója granulátumot beáztatjuk, fél óráig Vegetás vízben. A vöröshagymát apóra vágjuk, vagy lereszeljük, étolajon üvegesre pároljuk. Majd hozzá adjuk a darált húst ezzel is egy kis ideig pirítjuk, majd leszűrjük a szóját és hozzáadjuk a húshoz.
Kis ideig együtt pároljuk, közben hozzáadjuk a Bolognai spagetti alapot, 3 dl vizet, a 3 dl paradicsomlevet, a zúzott foghagymát és a fűszereket. (oreganót, bazsalikomot). Az egész forralás közben kicsit sűrűsödni fog, (az így jó).
A makaróni tésztát sós vízben kifőzzük, és a kész szójás Bolognai alappal összekeverjük. Egy közepes méretű tepsit vagy Jenai tálat kiolajozunk, és az összekevert tésztát beletesszük.
A tetejére 15 dkg trappista sajtot reszelünk. Az egészet előmelegített sütőben kb. 15 percig átsütjük. Hagyjuk, hogy a sajt kicsit a tetején megpiruljon.
Tálaláskor még reszelt sajttal megszórhatjuk.
A receptet küldte: Varga Mária Magdolna, Kaposvár.
Vissza
|