Fasírt szójával
FASIRT – SZÓJÁVAL
Hozzávalók:
30 dkg darált hús (Sertéshús, de lehet bármelyik pld. pulyka is) 15 dkg szója granulátum
2 db tojás
1 db zsemle vagy 1 szelet kenyér
Ízlés szerint fűszerek
Só, őrölt bors, pirospaprika, Vegeta ételízesítő
1 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
Zsemlemorzsa.
Olaj a sütéshez.
Eszköz: Ha van, akkor olajsütő.
Elkészítés:
A szója granulátumot egy kisebb tálba tesszük Vegetás vízben kb. 1órát beáztatjuk. Ez az idő lehet több is, de minimum fél óra legyen.
A vöröshagymát apróra vágjuk, vagy lereszeljük, kevés étolajon üvegesre pároljuk. A fokhagymát foghagyma préssel összezúzzuk, vagy lereszeljük. A zsemlét vagy a kenyeret vízbe áztatjuk.
A szója granulátumot leszűrjük a felesleges nedvességet kifacsarjuk belőle, ezt tesszük a zsemlével is. Majd a többi hozzávalóval egy nagyobb tálban összekeverjük. Kicsit pihentessük, hogy az ízek összeérjenek.
A fasírt masszából kisebb gombócokat formázunk, amit kicsit szétlapítunk. Majd zsemlemorzsába forgatjuk. Végül olajban kisütjük. Fritőzben ezt az adagot 2 részletben lehet kisütni.
A receptet, fotót küldte: Varga Mária Magdolna, Kaposvár.
Vissza
|