Burgonyafasirt
BURGONYAFASIRT:
Hozzávalók:
1 kg krumpli (lereszelem sajtreszelőn)
15 - 20 dkg liszt (ízlés szerint)
1 db tojás
1 fej reszelt vöröshagyma
3 - 4 gerezd zúzott fokhagyma
Só, bors, (Vegeta ételízesítő).
A sütéshez olaj.
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverem, galuskaszerű masszát fogok kapni.
Hagyom egy kicsit állni, ekkor a massza lágyul, mert a burgonya levet enged.
Egy serpenyőbe olajat forrósítok, és evőkanállal beleszaggatom a tésztát, és egy kicsi szétlapítom.
Mindkét felét pirosra sütöm.
Citromos teával tálalom. Nagyon finom vacsora, gyorsan elkészül.
(Az arányokat mérés nélkül is össze lehet állítani, lényege: hogy a burgonya és a liszt, ha burgonya 1 kg, akkor kb. 15-20 dkg a liszt).
Ízlés szerint fűszerezhetjük.
A receptet, fotót küldte: Varga Mária Magdolna (Marika), Kaposvár.
Vissza
|
Mifelénk Macinak hívják, és teával a legfinomabb valóban!
Könnyen és hamar elkészíthető. És egy kiadós étel a végeredmény.