Brownie
BROWNIE
Hozzávalók:
1 bögre víz (2 dl)
22 dkg margarin
4 evőkanál keserű kakaópor
25 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
1 evőkanál szódabikarbóna
1 kis doboz natúr joghurt
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor.
A tetejére:
12 dkg margarin
4 evőkanál kakaópor
6 evőkanál natúr joghurt
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
Maréknyi durvára vágott mogyoró vagy dió.
Elkészítés:
A vizet egy lábosba öntjük, a margarint és a kakaóport hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk, a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összekeverjük, és a folyadékhoz adjuk. Ezután keverjük bele a tojásokat, a joghurtot és a vaníliás cukrot.
Egy kb. 30x25 cm-es tepsit margarinnal, kikenünk, és a tésztát beleöntjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200°C, légkeveréses sütőben 180°C) kb. 20 percig sütjük.
A tészta tetejére valókat a dió kivételével összemelegítjük. Amikor a cukor feloldódott, akkor keverjük bele a diót. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük és csak akkor szeleteljük föl, amikor ez a bevonat megszilárdult.
A receptet, fotót küldte: Pethes Judit, Jucus.
Vissza
|