Sajtos diszniószendvics gyümölcsökkel
SAJTOS DISZNÓSZENDVICS GYÜMÖLCSÖKKEL
Hozzávalók:
4 szelet rántanivaló sertéscomb
15 dkg trappista vagy eidami sajt
15 dkg sertésnyelv-felvágott
15 dkg margarin vagy 10 dkg vaj
Ízlés szerint fűszerek, só (én a Kotányi Szárnyas Grillfűszer-keveréket használtam, abban minden benne van, amit szeretek).
A körethez:
4-5 szem szilva, 3-4 körte és alma.
Elkészítés:
A sertéscombot 5-7 mm vastagra klopfoljuk, mindkét oldalát befűszerezzük, kb. 15 percig állni hagyjuk. Közben kimagozzuk és felvágjuk a gyümölcsöket.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat/margarint, és ebben kisütjük a sertéscomb szeleteket. Nem hátrány, ha még fűszerezés előtt mikróban kis teljesítményen (kb. 2-300 W) 3-4 percig előfőzzük.
A kisütött sertéscombra egy vékony szelet sajtot teszünk, ezt lefedjük sertésnyelv-felvágottal, majd újra sajt, hússzelet, sajt, és a tetejére megint felvágott. Az így összeállított "szendvicset" 90 másodpercre betesszük a mikróban 700 Watton. Így a sajt összefogja, és a felvágott is kellemesen átsül.
A serpenyőben maradt fűszeres vajon/margarinon kicsit átpároljuk a gyümölcsöt, és ezzel tálaljuk.
(elkészítési idő: 60-80 perc)
A receptet, kitalálta, elkészítette, és fotózta: Molnár András.
Vissza
|