Sajtos-sonkás csiga
SAJTOS-SONKÁS CSIGA
Margittól, ahogy én készítettem:
Hozzávalók:
Tészta:
0,5 kg finomliszt
1 csomag élesztőpor
Fél evőkanál só
Fél evőkanál kristálycukor
Fél dl étolaj
1 db tojás
1 db közepes főtt krumpli (én a paprikás krumplimból vettem ki..)
2,5 dl habtejszín (tej).
Sajtkrém:
20 dkg trappista sajt
1 pohár tejföl (175 gramm)
Fél tubus spagettikrém (kb. 40 gramm)
1 teáskanál szárított oregano.
Továbbá:
20 dkg gépsonka (selyemsonka)
1 db tojás és kb. fél dl tej a kenéshez
Olaj a muffinforma (12 db-os) kikenéséhez
Egész köménymag, szezámmag a szóráshoz.
Elkészítés:
A tészta száraz és nedves hozzávalóit külön – külön összekevertem, majd egybeöntve - összedagasztottam. Szükség esetén kevés vizet lehet hozzáadni. Jó duplájára megkelesztettem.
Míg kelt a tészta, elkészítettem a sajtkrémet: A sajtot lereszeltem (keveset félre tettem a szóráshoz), majd a többi hozzávalókkal összekevertem.
A sonkát vékony csíkokra vágtam.
A tésztát kinyújtottam téglalapra, megkentem a sajtkrémmel, rászórtam a sonkacsíkokat. 12 csíkra vágtam, és a kiolajozott muffin formákba ültettem a tekercseket. Hagytam még kelni 15 percig, majd a tejjel elkevert tojással megkentem a tetejüket. Végül megszórtam a félretett reszelt sajttal, egész köménymaggal illetve szezámmaggal.
Előmelegített sütőben, 200 C fokon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Vissza
|