Rumos diótorta
RUMOS DIÓTORTA
Hozzávalók:
8 tojásos sárga piskóta lap (8 tojás, 16 kanál porcukor, 8 kanál hideg víz, 16 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor).
Krémhez:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió
2 evőkanál finom lekvár
2 kanál kakaó.
Locsoláshoz rumos szirup.
Elkészítés:
A tésztát kerek formában megsütjük, mikor kihűlt kettévágjuk.
Az alsó részt tálra tesszük.
A másik részt egy tálban összemorzsoljuk, hozzáteszünk a vajat, 20 dkg porcukrot, 2 evőkanál kakaót, 2 kanál finom lekvárt (én barackot tettem) 20 dkg darált diót. Ezt jól összedolgozzuk.
A tálra tett lapot meglocsoljuk rumos sziruppal, megkenjük finom lekvárral, rárakjuk az elkészített tésztás-krémet, egyenletesen elosszuk a piskóta lapon.
1/2-l Hulala tejszint felverünk jó kemény habnak, felét rákenjük a krém tetejére, másik felével izlés szerint díszítjük.
Mindenhol evőkanállal mértem.
A receptet, fotókat küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|
Nagyon jo lett,a sogorom szulinapjara keszitettem el,koszi.