| 
 Diós torta
DIÓS TORTA   Hozzávalók: 6 tojásos kerek piskóta lap.   Krém: 5 dl Hulala tejszín 20 dkg darált dió 10 dkg porcukor 1 vanília cukor   Díszítéshez: Dió gerezdek, darált dió.   Elkészítés: A piskóta lapot három részre vágjuk, a tejszint nagyon kemény habnak felverjük, három fele osszuk, egy részt félre teszünk a díszítéshez. A maradék tejszínhabhoz hozzátesszük a darált diót, porcukrot, vanília cukrot, és jól összekeverjük. Egy lapot tálra teszünk, meglocsoljuk rumos sziruppal, rákenjük a diós krém felét, rátesszük a második lapot, azt is meglocsoljuk, rákenjük a maradt diós krémet, meglocsoljuk a harmadik lapot, és rátesszük a krémre. Bevonjuk a félretett tejszínhabbal, megszórjuk darált dióval, és diógerezdeket teszünk rá.   Díszítés ízlés szerint. Nagyon finom és hamar elkészül!   A receptet, fotókat küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.    
 
 Vissza
 |