| 		
		 
 Sonkás pogácsa
SONKÁS POGÁCSA 
  
Hozzávalók: 
1 doboz fagyasztott leveles tészta 
15 dkg gépsonka (pizza sonka, főtt tarja) 
1 közepes fej vöröshagyma 
5 dkg reszelt sajt 
2 evőkanálnyi vaj 
1 db tojás. 
  
Elkészítés: 
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztom.  
A vöröshagymát nagyon apró kockákra vágom, 1 evőkanálnyi vajon megdinsztelem, majd a kis kockára vágott sonkát is megpirítom kicsit rajta. (5 perc) 
A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, majd lisztezett pogácsaszaggatóval (7 cm átmérőjű) kiszaggatom. 
A korongok egyik felére a sonkából kis kupacokat teszek középre. A tojást elkeverem, és a korongok széleit a lekenem a tojással – így jobban össze fog ragadni. A korongok másik felével beborítom a sonkás korongokat, a széleket jól összenyomogatom.  
Vajazott tepsire ültetem a pogácsákat, tisztes távolságra egymástól, mert sülés közben meg fognak dagadni. 
Tojással megkenem, reszelt sajttal meghintem, és előmelegített sütőben, 200 C fokon kb. 25-30 perc alatt, szép pirosra sütöm. 
  
Nagyon finom vendégváró. Ebből a mennyiségből 1 tepsi pogácsa lesz. 
  
  Vissza 
 |