Habos epertorta
HABOS EPERTORTA
Hozzávalók:
8 db tojásból készült piskóta
1 liter Hulala tejszín
1 dl eperszörp
Eperdzsem
1 kg eper.
Összeállítás:
A piskóta lapot kettészeljük, meglocsoljuk az 1 dl eperszörp és 1dl víz keverékével.
Megkenjük eperdzsemmel. A tejszint jó kemény habnak felverjük, háromfelé osszuk. Egy részt rákenünk a dzsemes piskótára, megrakjuk félbevágott eperrel. Rárakunk még egy rész tejszínhabot, és rátesszük a másik meglocsolt piskótalapot.
Behúzzuk a tortánkat a maradék tejszínhabbal, félbevágott eperszemekkel és ezüst cukorkákkal díszítjük
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|
Köszönöm! Megcsináltam, és nagyon finom és nem utolsó sorban egyszerűen elkészíthető!