Fatörzstorta 2.
FATÖRZSTORTA 2.
Hozzávalók:
Egy 6 tojásos piskótalap
A piskótát óvatosan sütjük, hogy ne száradjon ki. Forrón szalvétára borítjuk, alufóliát téve rá, felcsavarjuk, és hűlni hagyjuk.
Krém:
2 tasak csokis pudingpor
6 dl tej
1 evőkanál liszt
2 csomag vaj (40 dkg)
40 dkg porcukor.
A pudingport megfőzzük a 6 dl tejben,(1 kanál lisztet is belekeverünk). A vajat habosra kavarjuk a porcukorral ,és lassan hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot.
Rumos-szirup:
5 evőkanál cukor
2 dl víz
Fél dl rum.
A cukrot vízben felolvasztjuk, rummal ízesítjük.
Díszítés:
Marcipán.
Összeállítás:
A tésztát kigöngyöljük, a fóliát kivesszük, meglocsoljuk rumos sziruppal és megkenjük a krém felével, és szorosan felcsavarjuk. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy tudjuk majd szépen szeletelni. Amikor jól kihűlt a tészta egyik végét ferdén levágjuk, és egy kis krémmel a fatörzs oldalához illesztjük. Vághatunk csutakformát, és azt mellé felállítjuk. Kívülről megkenjük krémmel, erre a fakéreg repedéseit, odvait utánzó vonalakat húzunk villával Díszítésként, készíthetünk marcipánból parányi fűrészt, fejszét, néhány gombát. Ha nem áll rendelkezésre marcipán, készíthetjük porhanyós tésztából, vagy grillázsból.
Ha nincs nagyméretű tepsink, akkor a piskótalapot kettészeljük és úgy csavarjuk fel.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|