Püspökkenyér
PÜSPÖKKENYÉR
Hozzávalók:
10 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 db tojás
1 tasak sütőpor
1 pohár tej (1,5 dl)
25 dkg liszt
Reszelt citromhéj
1 tasak vaniliáscukor
10 dkg vagdalt dióbél
10 dkg kis kockákra vágott szárított gyümölcs (ananász, cseresznye, stb.)
Mazsola.
A vajat a cukorral addig keverjük, míg könnyű, habos lesz. A tojásokkal együtt tovább keverjük, majd beletesszük a sütőport, az ízesítőket, a tejet és végül a lisztet. Mikor a tésztát a tepsibe öntjük, meghagyunk belőle egy keveset, hozzáteszünk 2 evőkanál kakaót, egy kis vízzel eldolgozunk, és rácsurgatjuk a tepsibe tett tésztára.
Kivajazott, lisztezett hosszú formában megsütjük. Mikor megsült porcukorral beszitáljuk.
A receptet, fotókat küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|
Orulok,hogy ratalaltam erre az oldalra,ugy gondolom,hogy sokmindent kifogok probalni errol az oldalrol.Koszi.
Szeretettel üdvözöllek Erzsóka, jó sütést-főzést, sok sikert kívánok! Gyöngyi