Salátaleves
SALÁTALEVES
Hozzávalók:
2 db szép fej saláta
10-15 dkg füstölt szalonna
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
3 db tojás (lehet több is)
2 dl tejföl
Só, cukor, ecet.
A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, csíkokra vágjuk. A szalonnát apró kockára vágva kevés zsírban kiolvasztjuk, és ropogósra sütjük, a tepertőjét kiszedjük. A szalonnazsírba belekeverjük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, kis pirospaprikát szórunk rá, és felengedjük forró vízzel. Megsózzuk, majd annyi cukorral és ecettel fűszerezzük, hogy kellemesen édeskés-savanykás legyen. Felforraljuk, belerakjuk a salátát és néhány perc alatt puhára főzzük.
A lisztből hideg vízzel, habarást készítünk és besűrítjük a levest. A levest néhány lobbanás után levesszük a tűzről.
Egy tojássárgáját elkeverünk a tejföllel, majd belekeverjük a levesbe. A megmaradt tojásfehérjét és két egész tojást kis sóval felverjük, palacsintasütőben kevés zsiradékon mindkét oldalán megsütjük. A tojáslepényt kis kockákra vágjuk és a szalonnapörccel együtt a levesbe tesszük.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|
nagyon jo mindig ezt csinálom amiota elolvastam a család is szereti...