Párizsi szelet
PÁRIZSI SZELET
Hozzávalók:
Kb. 60 dkg csontnélküli karaj, vagy comb
2 db tojás
3-4 kanál liszt
Só, bors
Zsiradék a sütéshez.
A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, nem túl vékonyra kiverjük. A szeletek szélét 1 cm-re bevagdossuk, hogy sütéskor ne ugorjanak össze, aztán gyengén besózzuk, borsozzuk. Serpenyőben egy ujjnyi zsírt forrósítunk (legjobb, ha fele olajjal keverjük).
A tojásfehérjét verjük fel habnak, és azután keverjük bele a tojássárgáját. Így a bunda laza és vastag lesz.
A szeleteket belemártjuk a lisztbe, majd a tojásba, úgy, hogy a bundán ne legyen sehol folytonossági hiány. A megmártott szeleteket beletesszük a forró zsiradékba és lefedjük. Közepes tűznél sütjük, amíg az egyik oldaluk megpirul, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is szép pirosra, sütjük, most már fedő nélkül.
A megsült szeleteket tálra rakjuk és tálalásig fedő alatt melegen, tartjuk.
Krumplipürével, bármilyen krumpliból készült körettel, salátával tálaljuk.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|
Kedves Rita, örülök, hogy legalább jót nevettetek:) Üdv: Gyöngyi