Franciasaláta marhahússal (SALADE DE BOEUF)
FRANCIA SALÁTA MARHAHÚSSAL (SALADE DE BOEUF)
Hozzávalók:
25 dkg levesben főtt sovány marhahús (lehet disznó, szárnyas is)
A levesben főtt zöldségek (sárgarépa, petrezselyem, zeller, karalábé)
4-5 db héjában főtt burgonya
1-2 kemény tojás
3 ecetes uborka
1 pohárnyi főtt zöldborsó
3 tojásból majonéz
1 dl tejföl
Só bors, mustár
Fél citrom leve
A lecsepegtetett, kihűtött húst és zöldségeket apró kockákra vágjuk a burgonyával, uborkával, kemény tojásokkal együtt. Hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót.
Elkészítjük a majonézt, bőven adunk hozzá mustárt, kis sóval, borssal, citromlével ízesítjük, és tejföllel lazítjuk. A mártás háromnegyed részét a salátába keverjük, a többivel pedig bevonjuk.
Ízlés szerint díszítjük.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|