Padlizsánkrém
PADLIZSÁNKRÉM
Hozzávalók:
2 kg padlizsán
2 dl olaj
2 db tojássárgája
1 fej vöröshagyma
Só, bors.
A padlizsánokat szénen (sütőben) megsütjük, megpucoljuk a héjától. Rácsra helyezzük kettőbe vágva, hogy a vize lecsurogjon. A két tojássárgájából 2 dl olajjal majonézt kavarunk, hozzátesszük az apróra vágott hagymát. A fa, vagy műanyag késsel megvágott padlizsánt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és nagyon habosra kikavarjuk.
Tálalhatjuk előételnek, kenyérre kenve, nagyon finom.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|
hmmm....nagyon jol nez ki. En is igy szoktam kesziteni. Nagyon finom.