Disznópörkölt tésztával
DISZNÓPÖRKÖLT TÉSZTÁVAL
Hozzávalók:
1kg csontnélküli hús
1 nagy fej hagyma
1 kanál zsír
Pirospaprika, bors, só.
A húst egyenlő kockákra felvágjuk, a hagymát apróra felkockázzuk. A forró zsírba beletesszük a húst, és kevergetve pörköljük, amíg a levét, amit enged, elfövi. Amikor a hús kifehéredik és zsírjára sül, rászórjuk a paprikát, összekeverjük. Beletesszük a hagymát és mindig pici vizet öntögetve alá, fedő alatt pároljuk, vagy inkább pörköljük a húst, vigyázva, hogy le ne égjen. Csak akkor sózzuk meg, amikor a hús majdnem puha. Izlés szerint lehet a pörkölthöz adni apróra vágott piros-zöld paprikát, 1-2 cikk fokhagymát.
Amikor a hús teljesen puha, apró galuskával, kifőtt tésztával, vagy krumplipürével és salátával tálaljuk.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|
Ez volt a szombati ebedunk,jo lett,koszi.