Töltött paradicsom
TÖLTÖTT PARADICSOM
Hozzávalók:
8 db kisebb paradicsom
10 dkg rokfort sajt
Fél fej kisebb vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
5 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
Só, bors.
Elkészítés:
A paradicsomokat mossunk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk le a tetejüket, ezek lesznek a kalapok. A felnyitott paradicsomokból karalábévájóval kotorjuk ki a magvas belső részt.
A rokfort sajtot reszeljünk le, adjunk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, egy kis csokor ugyancsak felaprított petrezselymet, a szobahőmérsékletű vajat, 2 evőkanál tejfölt, egy csipet sót, egy csipet őrölt borsot. Villával keverjük habosra a krémet, végül töltsük be a paradicsomok belsejébe.
A levágott darabokat kalapként illesszük vissza a púpozott töltelékre. Néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy érlelődjön.
Gusztusosabb lesz, ha nyomózsákba töltött kevés krémmel díszítjük a tetejét. Aki nem kedveli az érett rokfort sajt átható ízét, elkészítheti a krémet más sajttal is (pld. Juhsajt).
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|