Pusztapörkölt
PUSZTAPÖRKÖLT
Hozzávalók:
50 dkg marhalábszár
10 dkg sertészsír
3 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
2 db paprika
80 dkg burgonya
Só, őrölt köménymag, pirospaprika, Piros Arany krém.
Elkészítés:
Égszerre teszem a zsírba a kockázott vöröshagymát és a nagyobb kockákra vágott marhahúst. Pirítom kissé, majd megszórom pirospaprikával, az őrölt köménnyel, sóval ízesítem. Hozzáadom a kockázott paradicsomot, a Piros Arany krémet és belereszelem a fokhagymát. Kb. 1-1,5 órát párolom csendes tűzön fedő alatt.
A csíkokra vágott paprikát, a kockázott burgonyát hozzáadom, és kevés vizet hozzáadva még kb. 30 percig párolom, míg a burgonya is megpuhul.
Rövid, sűrű szaftos leve legyen. Tálalásnál savanyúságot kínálok mellé. Ha nincs friss paprika, paradicsom, akkor lecsóval is készíthető, ekkor a krumplival együtt adom ezt az ételhez.
Vissza
|