| 
 Túrókrémes tölcsérTÚRÓKRÉMES TÖLCSÉR   Hozzávalók: 30 dkg liszt 1 evőkanál instant kakaópor Fél evőkanál kakaópor Fél evőkanál fehérborecet 5-6 evőkanál édes fehérbor 5 dkg Ráma   Töltelék: 50 dkg túró 4 evőkanál tejföl 6 evőkanál porcukor 5 dkg étcsokoládé Fél citrom reszelt héja.   Tetejére: Porcukor.   Elkészítés:   A tészta hozzávalóit összegyúrom és hűtőben kb. fél órát pihentetem. Amíg a tészta pihen elkészítem a tölteléket.  A túrót elkeverem a tejföllel és a porcukorral, majd hozzáreszelem az étcsokoládét és a fél citrom héját. Felhasználásig hűtőbe teszem.   A tésztát nagyon vékonyra kinyújtom kb. 1-2 mm, majd 5x5 cm-es négyzetekre vágom. Habroló-csőre átlósan ráhajtom a tésztanégyzeteket úgy, hogy középen jól egymáshoz érjenek és tojásfehérjével összeragasztom. Kívülről is megkenem tojásfehérjével és forró bő olajban pár perc alatt megsütöm. Ha megsült óvatosan lehúzom a csőről és hagyom kihűlni.   Kihűlés után megtöltöm az elkészített túrókrémmel, majd a két végére díszítésként kevés eper vagy ribizli lekvárt nyomok. Végül a tetejüket porcukorral szórom. Kb.: 30-35 db lesz belőle.   A receptet, fotót küldte: Balázs Márta, Varsány.    Vissza |