Hamvas szelet
HAMVAS SZELET
Hozzávalók:
6 tojásból kakaós piskótát sütünk. Kb. 20x32 cm tepsiben.
1.Krém
12 dkg margarint,
12 dkg porcukorral kikavarni
1 citrom levének a hozzáadásával alaposan kikeverünk.
Ezt a krémet rákenjük piskótára.
2.Krém:
30 dkg háztartási (édes) kekszet apróra összetörni
2 dl valódi feketekávéval leönteni
2 evőkanál rum
4-5 evőkanál baracklekvár (ne legyen sűrű a lekvár )
Ezeket jól kikeverjük, és a fehér krémre kenjük.
Tetejére csokimáz:
10 dkg csoki
5 dkg margarin
A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, a krém tetejére öntjük, majd gazdagon megszórjuk kókuszreszelékkel. (4-5 dkg)
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, -Vajdaság.
Vissza
|