Gesztenyekocka
GESZTENYE KOCKA
Hozzávalók:
Tészta:
6 db tojássárgája
12 evőkanál porcukor
1 dl étolaj
6 kanál hidegvíz
12 evőkanál liszt
1 csipet só
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
6 db tojásfehérje.
A tojássárgájákat a porcukorral kikeverjük, lassan hozzácsepegtetjük az étolajat, a 6 kanál hideg vizet, és habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral, 1 csipet sóval, és a kakaóval elkevert, majd átszitált lisztet. Végül a 6 tojás felvert habját óvatosan belekeverjük.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Krém:
2 csomag gesztenye massza (50 dkg)
20 dkg vaj vagy margarin
15 dkg cukor
Kb. fél rumaroma
1 csomag vaniliás pudingpor
3 dl tej.
A cukrot a vajjal, rumaromával és végül a gesztenye masszával jól összekeverjük.
A vanilia pudingport 3 dl tejben megfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a gesztenye krémhez, és rákenjük a kihűlt tésztára.
Krém a tetejére:
1 csomag tejszínhabport felverni a zacskón levő leírás szerint, hozzátenni 1 habfixáló port jól kikeverni és rákenni a gesztenye krémre.
Tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|
Nagyon finom süti! Szívből ajánlom.