Tiramisu
TIRAMISU
(a drága mascarpone sajt nélkül!)
Hozzávalók:
4 csomag tejszínhabpor
2 csomag vaniliáscukor
8 dl tej
4 csomag habfixáló
3 főzetnyi feketekávé (3x 6 személyes)
4 evőkanál porcukor
50 dkg Babapiskóta
3 csomag Aranka vagy Gála főzés nélküli vanília ízű pudingpor
1 db rumaroma
Kakaópor
Azonnal oldódó instant kávépor (mogyorós vagy kapucin ízű)
Elkészítés:
A tejszínhabport 4dl tejjel, a porcukorral és a vaniliáscukorral kemény habbá verjük. Amikor eléri a kellő állagot, beleszórjuk a habfixálót, és jól elkeverjük.
A 3 csomag Aranka vagy Gála pudingport kikeverjük a maradék 4 dl tejjel jó keményre, majd hozzá adjuk az előzőleg kemény habbá vert tejszínhabot és összedolgozzuk.
Egy kis tálba a kávéhoz hozzáöntjük a rumaromát, és ebben megmártogatjuk egyesével a babapiskótákat.
Egy magas peremű tepsibe vagy téglalap alakú üveg tálba (kb. 35x23cm) lerakunk egy sor kávéba mártott babapiskótát, majd erre rásimítunk egy réteg krémet, majd ismét babapiskóta, krém, aztán megismételjük. Mindössze 3 réteget kell készítenünk.
A legfelső réteg krém legyen, és a tetejét megszórjuk instant kávéporral, majd kakaóporral. Végül kb. 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Megjegyzés:
Nem szabad áztatni a piskótát, mert elázhat a babapiskóta csak bemártjuk és azonnal rakjuk a tepsibe vagy üveg tálba!
A receptet, fotókat küldte: Balázs Márta, Varsány.
Vissza
|
Szép jó napot mindenkínek!
Már többször megcsináltam és valami írtó jó.Az egész családomnak ismerőseimnek,barátaimnak,kollégáimnak bejön,mert természetesen Nekik is továbbitottam a receptet.
További sikeres munkát kívánok az oldalhoz,hogy minnél több ilyen klassz receptet tölthessünk le.