Kiwis-csemege
KIWIS-CSEMEGE
Hozzávalók:
(4 személyre)
5 db kiwi
4 dl rostos narancslé
Fél citrom leve
8 dkg porcukor
2 evőkanál méz
1 dl tejszín
10 dkg mirelit málna vagy meggybefőtt.
Elkészítés:
A kiwiket meghámozzuk, egyet nagyon vékonyra felkarikázunk, a többit villával összenyomkodjuk. Hozzáadjuk a citrom és narancslét, a cukor felét és a mézet. Jól összekeverjük.
Kis tálkákra négyfelé elosztjuk, a maradék cukorral kemény habbá vert tejszínnel, és a felszeletelt kiwivel díszítjük.
Málnával vagy kimagozott meggybefőttel kínáljuk.
Téli hónapokra igazi vitaminbomba, különösen magas a C-vitamin-tartalma !
Tipp: A kiwit ne hagyjuk sokáig állni, mert megkeseredik. A tejszínhabot csak közvetlen fogyasztás előtt tegyük bele.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|