TORTÁk : Kakaós őszibaracktorta |
Kakaós őszibaracktorta
KAKAÓS ŐSZIBARACKTORTA
Hozzávalók:
6 db tojás
15 dk kristálycukor
1 csomag vaniliás cukor
1 csipet só
14 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
3 dkg kakaópor
3 dkg olaj.
Krémhez:
1 csomag vaniliás pudingpor
1 csomag vaniliás cukor
10 dkg cukor
4 dl tej
2,5 dl tejszin
9 gramm zselatin (vagy 3-4 lap zselatin)
Továbbá:
40 dkg őszibarack (1 doboz felezett)
1 csomag tejszínhab por.
Elkészítés:
A 6 db tojássárgáját a kristálycukor egyharmadával, egy csipet sóval és a vaníliás cukorral habosra keverünk. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és belekeverjük a sárgájába. Rászitáljuk az étkezési keményítőt és a lisztet, óvatosan belekeverjük, végül belekeverjük az olajjal összekevert kakaót is.
A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőbe kb. 35-40 percig sütjük.(190 fokon) Miután teljesen kihűlt kétfelé vágjuk.
A pudingporból, cukorból, tejből pudingot főzünk, kihűtjük, és átpasszírozzuk.
A zselatint kevés tejben felmelegítjük. A tejszint a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a pudingba, és belekeverjük a langyos zselatint is a tejszínes krémbe.
Az egyik fél tortát visszatesszük a formába, a tejszínes krém felével megkenjük, elosztjuk rajta a fél barackokat, rákenjük a krém másik felét, és lefedjük a másik fél tortalappal. 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni, csak ezután szedjük ki a formából.
A habporból az előírás szerint kemény habot verünk, és bevonjuk vele a tortát, majd őszibarack gerezdekkel díszítjük.
A receptet, fotókat küldte: Kabdebó Klára, Pécs.
Vissza
|
Szia!
Ezt az 1 éves kislányom szülinapjára megcsinálhatom? Ehet belőle?