Sonkás papucs
SONKÁS PAPUCS
Hozzávalók:
12 dkg margarin
1 evőkanál ecet
2 evőkanál víz
1 db tojás
Egy kevés só
1 csomag sütőpor
30 dkg finomliszt.
Töltelékhez:
1 db főtt tojás
20 dkg paraszt sonka (én üzleti sonkával készítettem)
1 db tojásfehérje.
A kenéshez:
1 tojássárgája, egy kevés tej.
A liszthez hozzákeverjük a sütőport, ezután a sót, a margarint, a tojást, az ecetet, a vizet, és sima tésztának gyúrunk. Hideg helyen 30 percig pihentetjük. Míg pihen, a sonkát, tojást apró kockákra vágjuk és összekeverjük a kissé felvert tojásfehérjével.
A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, és kb.5 cm átmérőjű korongokat, szaggatunk ki belőle Közepükre 1-1 kiskanálnyi tölteléket, teszünk, félbehajtjuk, a széleit megkenjük tojásfehérjével és lenyomkodjuk. Szebb lessz ha a széleit villával nyomjuk össze. A tetejét bekenjük egy kis tejjel elkevert tojássárgájával. Kiolajozott sütőlapra tesszük, és szép sárgára sütjük.
Ebből az adagból 10 cm-es koronggal vágva 15 db papucs lessz.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|