Kati rumos tésztája
KATI RUMOS TÉSZTÁJA
Hozzávalók:
40 dkg liszt,
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
3 db tojás,
1 csomag sütőpor,
Kevés tej.
Krémhez:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál barackdzsem,
2 evőkanál rum.
Továbbá:
2 db tojásfehérje,
20 dkg porcukor,
4 evőkanál rum
Reszelt csokoládé.
A lisztből a vajjal, a cukorral, a 3 tojássárgájával, és sütőporral puha tésztát gyúrunk. Tepsi hátán 3 lapot sütünk belőle.
A legkevésbé sikerült vagy a legvastagabb lapot tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a 2 kanál rumot, a kakaót, a barackdzsemet és a 20 dkg porcukorral habosra kevert vajat.
Az egyik lapra rálocsoljuk a rum felét, rárakjuk a tölteléket, betakarjuk a másik lappal, amit szintén meglocsoltunk 2 kanál rummal.
A tojásfehérjét gőz fölött addig keverjük a 20 dkg cukorral, amíg vastagodni kezd, akkor a tészta tetejére kenjük, és behintjük reszelt csokoládéval.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|
Kedves receptíró!
A süti jól néz ki, de a tojások megadott mennyisége így nem gazdaságos (a mázba 3 fehérje is elfér, hiszen 3-nak a sárgáját használjuk fel a tésztába), illetve a krémhez elfelejtetted beírni a kakaóport. Lehet, hogy csak elírásról van szó.
Üdv:
sem