Barackos túrótorta
BARACKOS TÚRÓTORTA
Hozzávalók:
2 db tojás
8 dkg vaj
8 dkg cukor
15 dkg liszt
Fél csomag sütőpor
5-6 evőkanál tej.
Túrókrémhez:
50 dkg túró
2 dl barackos joghurt
1 csomag vaniliáscukor
10 dkg cukor
1 db citrom
1dkg zselatinpor.
A tetejére:
50 dkg őszibarack
3 dl szűrt baracklé
1 csomag tortazselépor.
A tojásokat a vajjal és cukorral keverd habosra. Add hozzá apránként a lisztet és sütőport, a tejet, és dolgozd össze alaposan. A masszát simítsd kivajazott, liszttel meghintett kapcsos tortaformába, és előmelegített sütőben süsd meg.
Közben készítsd el a túrókrémet: Ehhez a túrót törd át szitán, keverd simára a joghurttal. Ízesítsd cukorral, vaniliás cukorral, reszelt citromhéjjal és citromlével.
A zselatint kevés vízben oldd fel, langyosítsd meg, és forgasd a túrókrémbe. A túrós masszát egyengesd el a kihűlt tésztalapon, és tedd a hűtőszekrénybe.
Ha megdermed, a tetejét barackszeletekkel rakosgasd ki csinosan.
A tortazseléport szórd a baracklébe, és a leírás szerint elkészítve öntsd a torta tetejére. Ha ez is megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeletelheted.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|
A túrókrémbe étkezési zselatinpor kell!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!