Tomi szelet
TOMI SZELET
Tészta:
5 db tojássárgája
25 dkg cukor
10 evőkanál forró víz
25 dkg liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna.
A tojássárgájákat a cukorral, forró vízzel kikeverjük, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet hozzáadjuk,
Kizsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük. A tetejére a következő krém kerül:
Krém:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
10 dkg darált dió
Kevés rum
2 dl tej
2 evőkanál liszt.
A tejben a lisztet sűrű péppé főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzásadjuk a diót, a rumot, majd a kihűlt masszával eldolgozzuk.
Ezt a krémet a tésztára simítjuk.
Hab:
5 db tojásfehérje
25 dkg kristálycukor.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd gőz felett hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük, míg sima habot nem kapunk. A krém tetejére simítjuk.
Máz:
10 dkg csokoládét megolvasztunk, és a habra csurgatjuk, vagy csokit reszelünk a tetejére.
Mutatós, és nagyon finom sütemény!
A receptet, fotókat küldte: Pántya Ili, Mezőberény.
Vissza
|
Torta formában sütöttem meg. Nagyon finom lett. A szódabikarbonáttól omlos lett a tészta! A tetejére a tojásfehérje helyett csak reszelt csokit szortam.