Epres piskotarolad
EPRES PISKÓTAROLÁD
Tészta:
6 db tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukorból piskótát készítünk.
Krém:
1 csomag eper ízű pudingpor
Fél liter tej
15 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaniliás cukor
2 evőkanál eperlikőr
30 dkg eper.
A pudingot főzd meg a leírás szerint. Amíg hűl, a többi cukrot a vajjal keverd habosra. A már hideg pudingot keverd össze a habos, cukros vajjal és a likőrrel ízesítsd (el is maradhat) Szép egyenletesen simítsd a krém kétharmadát a piskótára, majd csavard föl.
A többi krémmel vond be körös-körül, villával cifrázd meg, és tedd a hűtőbe dermedni. Tálalás előtt szeleteld fel, díszítsd ki eperszemekkel, esetleg néhány csepp eperszörpöt pettyegtess a tetejére.
Jó étvágyat hozzá! Nagyon finom.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|
Nagyon jó recepteket osztol meg velünk,köszönjük !