Túrós gyümölcsbomba
TÚRÓS GYÜMÖLCSBOMBA
Hozzávalók:
7 db tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
Baracklekvár.
Töltelék:
60 dkg túró
10 dkg porcukor
2 csomag vaniliáscukor
2 evőkanál zselatin
4 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
15 dkg ananászkonzerv
2 dl ananászbefőtt
Áfonyaszirup a színezéshez.
A tojások sárgáját keverd habosra a cukorral. Apránként forgasd bele a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét Előmelegített sütőben, süsd meg.
A sütőből kivéve tekerd fel. Ha kihűlt ,kihengergetve kend meg lekvárral és tekerd fel újból.
A töltelékhez a túrót szitán törd át, ízesítsd porcukorral és vaniliáscukorral. A zselatint áztasd az ananászlébe, melegítsd fel, majd csorgasd a túrókrémbe. Add hozzá a habbá vert tejszint és oszd három részre.
Az egyikbe keverj citromhajat, a másikat apróra vágott ananásszal gazdagítsd. Az utolsó izét színét az áfonya adja.
A piskóta tekercset fél centi vastagon szeleteld fel, és bélelj ki vele egy kb. másfél liter űrtartalmú félgömbformát. A háromféle túrós krémet rétegezd bele és dermeszd legalább 5-6 órán át.
A formából kiborítva tálald tejszinhabbal, gyümőlcsökkel, ki is csinosíthatod a felületét.
Jó étvágyat hozzá! Nagyon finom.
A receptet, fotókat küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|