Nyúlpaprikás
NYÚLPAPRIKÁS
Hozzávalók:
Egy nyúl aprólékja, mellső lábai, mell-és nyakrésze, belsőségei, 2 fej hagyma, pirospaprika, só, bors, 1 evőkanál liszt, tejföl, petrezselyemzöld, zsír, vagy olaj.
A nyúlaprólékot darabokra vágjuk. A vékonyan felszeletelt hagymát forró zsírban megpároljuk, de nem szabad megpirítani. Rászórjuk a pirospaprikát, belerakjuk a húst, és néhány percig kevergetjük, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Mindig egy kis vizet öntsünk alá. Amikor puhulni kezd, megsózzuk, borssal és ízesítjük. Ha készre puhult, simára kevert lisztes tejföllel besűrítjük és petrezselyemzöldet keverünk bele.
Puliszkával, galuskával, salátával tálaljuk.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Erdély, Gyergyócsomafalva.
Vissza
|
Kedves László, én nem vagyok kompetens nyuszi ügyben, képtelen lennék megenni. Az építő jellegű kritikáknak, hozzászólásoknak örülök, és köszönöm, most is ezt teszem: Köszönöm, hogy írtál! Üdv: Gyöngyi