Fekete-erdő torta
FEKETE-ERDŐ TORTA
Hozzávalók:
Tészta:
8 db tojásból két kakaós tortaalapot sütni. (Piskóta tortalapokat, a szokásos módon).
Krém:
6 dl meggylébe 2 csomag vaníliás krémport, 20 dkg cukorral megfőzni. Ha kihűlt, fél margarint tenni hozzá és habosra keverni. Végül hozzáadunk egy 7 dl-es üveg kimagozott meggyet.
3 zacskó tejszínport habbá verünk.
1 zacskó zselatint felolvasztunk 2 dcl vízbe és hagyjuk fél órát ázni, majd felmelegítjük 60 fokra.
Ha kihűlt, lazán összekeverjük a tejszínhabbal. A tortaalapokat kettévágjuk, megkenjük krémmel, erre tejszínhabot kenünk, piskóta, krém, tejszínhab, így folytatjuk.
A tetejét tejszínhabbal és meggyel díszítjük.
Receptet, fotókat küldte: Laczkó Erzsébet (Böbe), Szlovákia, Perbele.
Juhász Ilonka (Szabadka, Vajdaság) is elkészítette ezt a tortát, íme, az Övé ilyen lett:
Vissza
|
Lenne egy kerdesem. A vanilias krempor forralhato, vagy vanilias pudingporrol van szo? Mert a kremport csak tejjel kell elkeverni, s a pudingport kell forralni. Melyik kell a tortahoz?
Koszonettel
Maria