Csokitorta
CSOKITORTA
Hozzávalók:
Tészta:
6 db tojásból a szokásos módon kakaós tortaalapot sütünk. (Folyamat, mint a piskótáé).
Krém:
4 db tojás sárgája, 1 csomag vaníliás cukor 5 evőkanál grízes liszt (rétesliszt), 4 dl tej. Ezt sűrűre főzzük.
25 dkg vajat, 20 dkg cukorral habosra keverünk, és kakaót teszünk hozzá, ízlés szerint.
A vajas keveréket a főtt krémmel habosra keverjük. Az 1/3-ad részét félretesszük a torta bevonásához, díszítéséhez, a többivel töltjük meg a tortalapokat.
A tetejére olvasztott csokit csurgatunk díszítésként, illetve tetszés szerint díszítjük, bevonhatjuk az egészet csokoládéval is. (Alsó kép).
Receptet, fotókat küldte: Laczkó Erzsébet (Böbe), Szlovákia, Perbete.
Vissza
|