| 
 Erdélyi töltött káposzta
ERDÉLYI TÖLTÖTT KÁPOSZTA    Hozzávalók: 1 kg darált hús (50 dkg disznó, 50 dkg növendék*) 2 fej közepes savanyú káposzta 1 db füstölt csülök 1 db nagy fej hagyma 4 evőkanál rizs Só, bors, őrölt pirospaprika Tejföl a tálaláshoz.   A káposzta torzsáját kivágjuk, leszedünk 30 db töltésre alkalmas levelet, vastag erezetét elvékonyítjuk. A káposztát leveleire szedjük, és összecsavarva vékony szálasra, vágjuk. Elkészítjük a tölteléket: A ledarált húshoz hozzátesszük a zsírban megpirított hagymát, 4 kanál rizst, fűszerezzük. A levelekre 1 kanál tölteléket teszünk, felcsavarjuk, a végeit bedugdossuk.  A fazék aljára tesszük a vágott káposztát rá a csülköt, körbe a töltelékeket.  3 órát főzzük.   A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Erdély, Gyergyócsomafalva.     *Növendék: se nem marha, se nem borjú, a kettő között.  Vissza |