Erdélyi töltött káposzta
ERDÉLYI TÖLTÖTT KÁPOSZTA
Hozzávalók:
1 kg darált hús (50 dkg disznó, 50 dkg növendék*)
2 fej közepes savanyú káposzta
1 db füstölt csülök
1 db nagy fej hagyma
4 evőkanál rizs
Só, bors, őrölt pirospaprika
Tejföl a tálaláshoz.
A káposzta torzsáját kivágjuk, leszedünk 30 db töltésre alkalmas levelet, vastag erezetét elvékonyítjuk. A káposztát leveleire szedjük, és összecsavarva vékony szálasra, vágjuk.
Elkészítjük a tölteléket: A ledarált húshoz hozzátesszük a zsírban megpirított hagymát, 4 kanál rizst, fűszerezzük. A levelekre 1 kanál tölteléket teszünk, felcsavarjuk, a végeit bedugdossuk.
A fazék aljára tesszük a vágott káposztát rá a csülköt, körbe a töltelékeket.
3 órát főzzük.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Erdély, Gyergyócsomafalva.
*Növendék: se nem marha, se nem borjú, a kettő között.
Vissza
|