Anyós szelet
ANYÓS SZELET
- ahogy én készítettem -
Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1csomag vaniliáscukor
1 evőkanál kristálycukor
1 csipet só
20 dkg margarin
1 db tojás
3-4 evőkanál tej.
A tészta hozzávalóit egy tálban összekevertem. 2 felé osztottam, 2 lapot nyújtottam belőle. Az egyik lapot vajazott, lisztezett tepsire fektettem.
(A tésztához a margarin szobahőmérsékletű legyen, így könnyebb dolgunk lesz. Annyi tejet tegyünk hozzá, hogy gyúrható tésztánk legyen.)
Töltelék:
7 db tojás
1 csipet só
25 dkg kristálycukor
1 db citrom reszelt héja
30 dkg darált dió
1 evőkanál liszt
A tojások sárgáját a cukorral jól elkevertem, hozzáadtam a darált diót, a citrom reszelt héját és 1 evőkanál lisztet. A tojások fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá kevertem, és 2 részletben a diós keverékhez kevertem óvatosan, hogy a hab ne törjön nagyon össze.
Ezt a masszát ráöntöttem a tepsin lévő tésztára, majd a másik tésztalappal beborítottam. A leesett tésztából csíkokat vágtam, és ezzel díszítettem a süteményt.
Előmelegített sütőben, 200 C fokon 35-40 perc alatt készre sütöttem.
3 dl tejszínt 1 evőkanál porcukorral és 1 csomag habfixálóval kemény habnak felvertem.
Tálalásnál porcukorral meghintettem, és tejszínhab-rózsával tálaltam.
Tea, kávé mellé finom sütemény. A diós masszába el tudnék képzelni egy kis meggyet, legközelebb kipróbálom
Az alaprecept Ildikétől volt: www.ildike.gportal.hu.
Vissza
|
Nagyon konnyen elkeszitheto, es laktato. Koszonom.