Diós-habos sütemény
DIÓS-HABOS SÜTEMÉNY
Tészta:
4 db tojás
20 dkg porcukor
10 evőkanál víz
15 dkg darált dió
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só.
A tojások sárgáját a porcukorral, vízzel jól elkeverem, beleszórom a darált diót, és a sütőporral, 1 csipet sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjékből habot verek, és óvatosan a masszához keverem. Előmelegített sütőben megsütöm.
Krém:
3 db tojássárgája
3 evőkanál liszt
2,5 dl tej
15 dkg porcukor
1 csomag margarin
2 csomag vaniliáscukor.
A tejet elkeverem a liszttel, tojássárgájákkal, sűrűre főzöm. A porcukrot a margarinnal és a vaniliás cukorral habosra keverem, ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverem.
Hab:
2 csomag tejszínhabpótló port
3 dl tejjel keményre felverek, és a krémre kenem.
A tetejére csokit reszelek.
Receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Erdély, Gyergyócsomafalva.
Vissza
|
Ma ezt elkészítem. Pont egy ilyen habos finomságra vágyunk! Köszi!