Egyszerű burgonyafánk
EGYSZERŰ BURGONYAFÁNK
Hozzávalók:
80 dkg burgonya
4-6 evőkanál liszt
1 egész tojás
Só ízlés szerint.
A burgonyát megtisztítom, apró kockára vágom, sós vízben puhára főzöm, majd összetöröm. Ha kissé kihűlt, hozzákeverem az egész tojást, a lisztet és ízlés szerint sózom. A kész masszából 2 evőkanál segítségével bő, forró olajba galuskákat szaggatok. Érdemes próbasütést végezni: kívül piros ropogós, belül puha de nem túl lágy masszának kell lennie. Ha túl lágy a massza, adjunk még lisztet hozzá.
Húsok, pörköltek mellé köret, de tejföllel, vagy tartármártással kínálva könnyű vacsora is lehet. Főzelékre feltétként is el tudom képzelni, vegetáriánusoknak.
Jó tanács:
Ha nincs türelmünk bíbelődni a 2 kanállal, és a formák nem lesznek tökéletesek, mondjuk azt, hogy „rusztikus burgonyafánk” a köret J)).
A képen "rusztikus burgonyafánk" látható!
Vissza
|
Kedves Gyöngyi!
Kipróbáltam,nagyon finom!! /fokhagymás tejföllel is/
Fagyiskanállal szaggattam,a közepét a kanál hátával lapítottam.
Üdv: MARI.