Repülő krémes
REPÜLŐ KRÉMES
(Anyósomtól, Évától)
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg liszt
7 dkg vaj
1 egész tojás
1 kiskanál szalakáli
2 evőkanál porcukor
1 csomag vaniliás cukor
Kb. 0,5 dl tej.
Ezeket az alapanyagokat alaposan összegyúrom, úgy, hogy rugalmas tésztát kapjak. 3 felé osztom, 3 lapot sütök. Vékonyra, lehetőleg egyforma téglalapra nyújtom őket, majd a nyújtófa segítségével vajazott, lisztezett tepsikbe fektetem. Előmelegített sütőben, 180 C fokon kb. 10 perc alatt megsütöm.
Alsó krém:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 evőkanál kakaóval kikeverem.
2,5 dl tejet 5 evőkanál liszttel simára keverek, és sűrűre főzöm, majd langysora hűtve a vajkrémhez keverem.
Felső krém:
1 csomag vaniliás pudingot az előírásnak megfelelően megfőzök, majd
1 csomag vaniliás cukrot
5 dkg vajat
4 evőkanál cukorral
1 egész citrom reszelt héjával együtt krémesre keverek.
Alsó lapra barna krém, felülre a puding krém kerüljön.
A tésztától nem kell megijedni, hajszálvékonyra kell nyújtani, lehetőleg azonos téglalapokra. Sütés után kemény lesz, vigyázat, törékeny.
Összeállítás után legalább egy éjszakát hűtőben pihentetem, alufóliával letakarva, a tészta szépen meg fog puhulni. Csak ha megpuhult, akkor igazítom formára.
Nagyon finom, könnyű, és mégis laktató sütemény! Remek vendégvárónak is, nálunk az egyik kedvenc).
Vissza
|
Nagyon finom,én is megsütöttem.