Tejszínes zöldségleves
TEJSZÍNES ZÖLDSÉGLEVES
Hozzávalók:
1/2 fej kisebb karfiol
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db kisebb karalábé
1 db krumpli
10 dkg kelkáposzta, lilakáposzta
1 evőkanál vöröshagymakrém
1 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
1 dl tejszín
1 db húsleveskocka
1/2 csomag petrezselyem zöld
1/2 db citrom leve
Só, vegeta.
Az olajon kissé megpirítom a vöröshagymakrémet, ráteszem a kockákra vágott zöldségeket, tovább pirítom. Meghintem liszttel, párszor elkeverem és felöntöm forró vízzel. Ízesítem sóval, vegetával, húsleveskockával. Ha megpuhultak a zöldségek (ne főzzük szét, kb. 15 perc), tejszínnel dúsítom. Fél citrom levét belecsavarom, végül beleteszem az apróra vágott zöldpetrezselymet. Főzhetünk bele vajgaluskát, vagy tálalhatjuk pirított zsemlekockával is.
Gyors, egyszerű, és finom!
Vissza
|