Tojással töltött dagadó
TOJÁSSAL TÖLTÖTT DAGADÓ
Hozzávalók:
1 db kb. 8o dkg-os dagadó
15 db tojás
1 jó nagy csokor petrezselyemzöld
Só, bors, grill fűszerkeverék.
A dagadót felszúrjuk, vigyázzunk, hogy ne legyen lyukas.
13 db tojást keményre főzünk, ha kihűlt megtisztítás után 8 részre vágjuk. Hozzáadjuk a 3 db nyers tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sót, borsot, és összekeverjük. Betöltjük a dagadóba, és hústűvel összetűzzük a végét. Lazán legyen a töltelék, mert sülés közben megdagad, és kireped a hús!
A dagadót mindenhol bőven megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a grill fűszerkeverékkel. Tepsibe tesszük, kb. 1 dl vizet, és zsírt teszünk rá, és néhányszor meglocsolva a zsírjával, szép pirosra sütjük (kb. 18o fokon, 1-1 1/2 óra). Kihűlés után szeletelhető.
A tojás mennyisége a dagadó nagysága szerint lehet több, vagy kevesebb.
Nagyon mutatós, és kiadós!
A receptet, fotókat küldte: Heringné Kabdebó Klára, Pécs
Vissza
|