Suhajda
SUHAJDA
Hozzávalók:
20 dkg tortabevonó csoki
5-8 dkg margarin
25-30 minyonos kosárka.
Töltelék:
2,5 dl tej
30 dkg cukor
2 csomag vaniliás cukor
25 dkg margarin
Ízesítéshez: csokipor, cappuccinó, aromák: -eper, málna, stb. –izlés szerint.
Elkészítése:
A csokit felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint, (ne legyen nagyon sűrű, de híg se, éppen csak follyon) és egyesével, annyit öntünk a kosárkába, hogy fedje az alját és teljesen az oldalát, majd félre tesszük, hogy megdermedjen.
Tölteléknél: a tejből, a cukorból, és vaniliás cukorból sűrű szirupot főzünk, amikor kihűlt beledolgozzuk a margarint, és izlés szerint ízesítjük. A megdermedt csokis kosárkákat megtöltjük a krémmel, és a tetejét bevonjuk a megmaradt olvasztott csokival. Amikor újra megdermedt lehúzhatjuk a papírkosárkát, de nem fontos, majd a fogyasztáskor mindenki kibontja a sajátját.
A darabszám attól függ, hogy mekkora minyonos kosárkákat használunk.
(Megjegyzésem: A töltelék egy kicsit sok, marad ki belőle, de felhasználható, pld. 2-2 Albert kekszet összeragasztani vele, az is finom)
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
Vissza
|
Hol lehet ilyen fonmát venni??
Kedves Evelein! Piacokon, vásárokban, háztartási boltokban, konyhafelszerelési boltokban keresd. Ha másfajta formában készíted, az se baj:) Jó vadászatot és sütést kívánok: Gyöngyi (a szerk.)