Fenyőtoboz
FENYŐTOBOZ
Hozzávalók:
25 dkg margarin
6 evőkanál méz
5 evőkanál cukor
10 dkg csoki
2 evőkanál kakaó
20 dkg kornflex (kukorica pehely).
Eszköz: Citromfacsaró.
Egy nagyobb lábasban felforraljuk a hozzávalókat a kukorica pehely kivételével. Amikor felforrt, belekeverjük a kukorica pelyhet, hagyjuk egy kicsit kihűlni. Formázzuk: a citromfacsaró kupakjának a belsejét megtöltjük, és azonnal ki is fordítjuk belőle. Hagyjuk megdermedni és fogyasztható.
A kukoricapehely ropog a fog alatt, mint a karamell. (Ha dermedés előtt fogyasztanánk, akkor még nyúlik, ragad és szét is csúszik, nem élvezhető).
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
Vissza
|
nagyon ty a süti nagyon finom :)