Zserbó torta
ZSERBÓ TORTA
1 LAP hozzávalói:
5 db tojásfehérje
15 evőkanál cukor
10 dkg darált dió
2 evőkanál liszt.
HÁROM ILYEN LAPOT SÜTNI.
I.- öntet:
30 dkg cukrot megpörkölni, mint a dobostortánál, mindegyik lapot bevonni vele.
II.- Öntet:
30 dkg csokit felolvasztani
15 dkg margarint belekeverni és rásimítani a pörkölt-cukros lapokra.
Krém:
15 db tojássárgája
15 evőkanál cukrot
2-3 vaniliás cukrot gőzön főzni
Ha kihűlt hozzáadni:
40 dkg margarint.
A lapokat megkenni, összeállítani a tortát, tetejére és körbe bevonni: tejszínhabbal.
Jó étvágyat kívánok.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.
Szabó Mónika (Becse, Vajdaság) is elkészítette ezt a tortát, a díszítést kicsit megvátoztatva, íme, az Övé ilyen lett:
Vissza
|
Nagyon jól néz ki a torta, de a lapokba nem kell sütőpor? Milyen nagyságú tepsibe kell a lapokat sütni?