Néger szelet
NÉGER SZELET
Hozzávalók:
70 dkg liszt
10 dkg zsír
20 dkg porcukor
Fél csomag sütőpor
Fél kávéskanál szódabikarbóna
3 evőkanál kakaó
3 evőkanál méz
2 db tojás
1,5 dl tej.
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a porcukrot, sütőport, szódabikarbónát, kakaót, tojást, mézet, és a tejet. Jól eldolgozzuk, háromfelé osztjuk és a tepsi hátlapján, sütjük kb. 5-6 percet. Vigyázni, nehogy megégjen, mert a kakaótól keserű lesz. Tepsi mérete: 40x32 cm.
Krém:
6 dl tej
3 evőkanál liszt
4 evőkanál étkezési keményítő
25 dkg cukor
1 db citrom (aki szeretni savanykásabban, tehet bele egy késhegynyi citrompótló port)
25 dkg margarin.
Sűrű krémet főzni, amikor kihűlt hozzá dolgozni a margarint. Kitölteni a lapokat, valami nyomatékot rátenni, hogy a lapokat a krém meghúzza, és szép simák legyenek. Pihentetni 2 - 3 óra hosszat , majd csoki mázzal vonjuk be.
Máz:
10 dkg csoki
5 dkg margarin
Felolvasztjuk a csokit, belekeverjük a margarint, mikor szép sima, rákenjük a kész sütinkre, hagyjuk megdermedni, és szeletelhetjük, 2x6 cm-re = 100 db lesz ebből a mennyiségből, súlya kb. 2-2,2 kg.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.
Vissza
|